Sejak 2-3 mggu lepas, mcm teringin nak mkn ns dagang. Tp, sibuk punya psl, kang2 x jadi. Tp, Alhamdulillah, this weekend akhirnya menjadilah plan tu. Actually ni adalah 3rd time buat ns dagang, 1st n 2nd buat gulai ayam. Tp, this time, masa pergi kat Viatnamese shop, terjumpalah frozen fish - ikan selar kuning yg besar n sesuai utk buat gulai ns dagang. Lama dah jugak cari ikan aya @ selayang @ selar, tp ni baru jumpa. Bolehlah lps kan kempunan tu. Org Terengganu kan, klu tokleh mkn ns dagang, dok sah. Tp, jgn hrp lah klu kat Msia, especially Terengganu, nak buat sendiri ns dagang ni. Kat sini, nak tak nak, terpaksalah, klu tak, tak merasalah ns dagang. Mungkin lps ni, balik Msia boleh buka kedai ns dagang lak :)...Alhamdulillah, menjadilah jugak ns dagang ni.....
Raya 2016
7 years ago
6 comments:
duk sini, nk ns dgg tunjuk kt kdai je. hihihi...
nmpok mcm x sedap je....hahaha!!
gulai nmpok cam singge..
Dah mengalahkan tukang masak cik. Nanti blk Msia k.ni tak payahlah masuk dapur lg.Tunggu makan masakan dr tukang masak Australia lah pah ni.
salam semua,
Na, mmg ah, sebut jer nak mkn apa kat msia, tunjuk jer...
dean n abg ngah, belum cuba belum tahu, tu nmpk dlm gmbr jer...klu cuba sekali pasti teringat selalu!Hihihi..
K Ni, mna boleh lwn ngan tkg masak profesional..Air tgn tu yg lain! Tu yg kena buat sdiri kat cni, sbb teringat hok cik ah..Ti teringat agi puding kuah K Ni yg sedap tu bbrp ari sblm tolak ke Australia..Terliurnye..
hahaha...terpaksa la wat sendiri..
anyway ..gud try!!
nasib baik nor tk suka..tk dop la kumpunan..hehehe
Post a Comment